Tuinhandschoenen

Handschoenen zijn in allerlei soorten, maten en kleuren te verkrijgen. De ene tuinhandschoen is geschikt voor extreem hoge of lage temperaturen en de ander is erg dik en beschermt uw handen tegen scherpe voorwerpen. Welk type tuinhandschoen voor u het meest geschikt is, hangt voornamelijk af van de klus die u met de handschoenen wilt uitvoeren.

Voor het tuinieren zijn ook diverse soorten handschoenen door de jaren heen ontwikkeld. Bij het werken in de tuin kunnen tuinhandschoenen een uitkomst bieden. Deze handschoenen bieden u bescherming en houden daarnaast uw handschoenen schoon. Tuinhandschoenen zijn dus zeker geen overbodige luxe!

Het gebruiksdoeleinde bepaalt welk materiaal en hoe dik de handschoen moet zijn. Zo gaat het snoeien van rozen veel gemakkelijker en beter met leren tuinhandschoenen en kunt u gebruik maken van dunnere goedkope handschoenen wanneer u lichte werkzaamheden uit gaat voeren zoals het potten van planten. Sommige handschoenen zijn voorzien van speciale functies zoals gegoten vingertoppen of een extra beschermingslaag om het werken met de handschoenen en/of het draagcomfort te vergroten. Hieronder staan een aantal soortenhandschoenen die u in de tuin kunt gebruiken kort omschreven.

Balkonhandschoenen: Deze handschoenen zijn erg fijngevoelig en geschikt voor precieze en lichte werkzaamheden zoals het ompotten en verplanten.

Bodemhandschoenen: Deze handschoenen zijn voorziet van gegoten vingertoppen. Dit zorgt ervoor dat deze handschoen erg geschikt is voor bodembewerking zoals in de border graven.

Snoeihandschoenen: Deze handschoenen zijn specifiek geschikt voor het snoeiwerk in de tuin. De handschoenen zorgen ervoor dat u geen last krijgt van vervelende snijdwondjes. Het materiaal is vaak doornbestendig.

Kinderhandschoenen: Ook voor kinderen zijn speciale handschoenen voor het werken in de tuin te verkrijgen. Deze handschoenen zijn kleiner van maat en beschermen de handen goed.

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van één van deze soorten handschoenen, dan kunt u terecht bij Wolf-Garten. Op de website vindt u een overzicht van het gehele assortiment aan handschoenen voor het werken in de tuin!

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuingereedschap