WOLF-Garten Ambition ROBO Scooter 600

Een robot grasmaaier is een geheel zelfstandig werkende geautomatiseerde grasmaaier. Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Het gras wordt gemaaid en u heeft er geen omkijken naar. Een robot grasmaaier is een mooie aanvulling op het uitgebreide assortiment grasmaaiers die verkrijgbaar zijn.

Om een robot grasmaaier goed zijn werk te kunnen laten doen is een goede instelling van de basisgegevens wenselijk. Basisgegevens zijn onder andere het gazonoppervlak en de maaihoogte. Na het opladen van de accu kan de robot grasmaaier beginnen met het gras maaien. Geheel zelfstandig zal de robotmaaier zijn weg vinden over het gazon zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

Wanneer de robot grasmaaier bemerkt dat de accu leeg raakt zal de automatische grasmaaier zelf terug rijden naar het oplaadstation om de accu weer op te laden. Met een volle accu zal de robot maaier automatisch zijn maai werkzaamheden weer hervatten.

Pluspunten van een robot grasmaaier:

  • U bespaart tijd terwijl de robot grasmaaier werkt. 
  • Een continu mooi gemaaid gazon.
  • Het gazon wordt mooier zonder kleurverschil. Bij regelmatig maaien beschadigd het gras niet. Het korte grasmaaisel dient als voeding voor het gazon.
  • Het grasmaaisel is zo kort dat er geen gras afval is.
  • Milieuvriendelijk, geen CO2 uitstoot, duurzaam product. Het energie verbruik is heel laag.
  • 95% van de gazons is geschikt voor een robot grasmaaier.

Hoe vindt een robot grasmaaier zijn weg over het gazon? Dat is heel eenvoudig. De buitenste randen van het gazon worden voorzien van een begrenzingsdraad op zo’n 10-30 cm van de grasrand. Deze begrenzingsdraad is een onzichtbare barrière waarbinnen de robot grasmaaier zal blijven rijden. De robotmaaier zal beginnen met het maaien van de buitenste randen en daarna schuine banen gaan volgen bij het gras maaien. Obstakels en hellend terrein in het gazon zijn geen probleem.
WOLF-Garten Ambition ROBO Scooter, een robot grasmaaier

WOLF-Garten heeft in het assortiment grasmaaiers 2 modellen robot grasmaaiers. De volautomatische robotmaaier de WOLF-Garten Ambition ROBO Scooter 400 en de WOLF-Garten Ambition ROBO Scooter 600. Deze beide robot maaiers hebben een oplaadstation op een vaste plek in de tuin en zullen het maai werk helemaalzelfstandig uitvoeren.

Robot grasmaaiers zijn uitermate geschikt voor een groot gazon oppervlak. De accu heeft een groot laadvermogen om de robot maaiers langdurig aan de gang te houden. Robot grasmaaiers zijn uitgerust met sensoren die zorgen voor veiligheid. Wanneer de robotmaaier kantelt of opgetild wordt zullen de wielaandrijving en de messen direct stoppen.

De regensensor zorgt ervoor dat de maaier terug gaat naar het basis station of zelfs niet gaat starten met maaien bij regenval. Een robot grasmaaier die voor u het gras maait en er voor zorgt dat u tijd heeft voor andere zaken. Wie wil dat nu niet?Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuingereedschap