Robot maaier

Een robot die gras maait terwijl u tijd heeft voor andere zaken. In de vele soorten grasmaaiers die verkrijgbaar zijn bestaan er ook automatische grasmaaiers ook wel de robotmaaier worden genoemd.

Geheel automatisch en zelfstandig maait de robotmaaier het gras. Belangrijk is wel dat de robotmaaier goed ingesteld moet worden. Bij een goede instelling vindt de robotmaaier zelf zijn weg over het gazon. Geniet van uw tuin terwijl de robotmaaier zijn werk doet.

Wanneer de robotmaaier merkt dat de accu leeg raakt zal de automatische maaier naar het oplaadstation rijden. Wanneer de accu weer vol opgeladen is vervolgd de robotmaaier zijn maaiwerk.

Voordelen van een robotmaaier zijn:

  • De robotmaaier doet het werk; dus het bespaart tijd.
  • Het gazon is perfect gemaaid; altijd dezelfde hoogte.
  • Gazon wordt mooier; regelmatig maaien zorgt ervoor dat gras niet beschadigd en gevoed wordt door het korte grasmaaisel.
  • Geen afval omdat het korte grasmaaisel kan blijven liggen.
  • Milieuvriendelijk: duurzaam product met een laag energie verbruik.

De werking van een robotmaaier is eigenlijk heel eenvoudig. Er wordt een dunne begrenzingsdraad gelegd in de vorm van het gazon op 10-30 cm van de gazonrand. De begrenzingsdraad wordt goed weggewerkt, is al snel niet meer zichtbaar en zal geen overlast bezorgen. Dit zijn de grenzen waarbinnen de robotmaaier zijn werk doet en het gras maait inclusief de grasranden. De robotmaaier zal eerst de grasranden maaien, dus helemaal langs de contouren van het gazon rijden en daarna schuine banen rijden over het gazon. Bekijk de WOLF-Garten Ambition ROBO Scooter 400 eens als u denkt over de aanschaf van een robotmaaier. Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuingereedschap