Heggenscharen

Een heggenschaar is een stuk tuingereedschap dat meestal gebruikt wordt om een heg of plant te snoeien maar echter ook voor andere dingen gemaakt kan worden. Door regelmatig tuinonderhoud te geven aan je heg voor kom je dat hij te groot wordt of uit model raakt. Door op de goede manier te snoeien kan deze in model worden gebracht en wordt hij sterker als plant. Het voordeel van heggen is dat je hem kan snoeien in een gewone rechte vorm of juist in allerlei verschillende kunstige vormen/modellen.

Tegenwoordig zijn de meeste heggenscharen elektrisch, maar kun je er ook voor kiezen om een heggenschaar te nemen met een benzinemotor. De heggenschaar is echter niet geschikt om hele dikke takken door te knippen, hier voor is het verstandiger om een motorzaag te gebruiken. Voor takken die  minder dik zijn voldoet een takkenschaar al erg snel dan wel met eventueel benen die verstelbaar zijn in lengte.

SNOEITIP:

Bij een aantal planten bijvoorbeeld de coniferen, is het snoeien met behulp van een heggenschaar niet de beste manier. Als je ieder jaar je conifeer snoeit met de heggenschaar ontstaat er een dichte maar dunne groene buitenkant. Deze dunne en lichte buitenkant zorgt er voor dat de er weinig licht in de binnenkant kom waardoor bij vorst en wind die groene buitenkant gemakkelijk bruin worden. Daarom is het Beter om de coniferen met de hand terug te snoeien.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuingereedschap