Gras maaien

Gras in de tuin is een mooie natuurlijke groene grondbedekker. Een mooi verzorgd en strak gemaaid gazon is een prachtig aanzicht in een tuin. Een gazon vormt het middelpunt van een tuin omdat er vaak omheen beplanting geplaatst wordt.

Een mooi groen gazon komt niet vanzelf maar moet ook gemaaid worden. Gras maaien is een heerlijke buitenklus. Veelvuldig gras maaien is beter dan af en toe maaien. Het gazon wordt er alleen maar mooier van.

Het advies om gras te maaien is eens per week in de maanden mei tot oktober. In de andere maanden minder dan 1 keer per week en in de winter maanden is gras maaien niet nodig omdat de groei van het gras stilstaat.

Gras maaien kan het beste gebeuren als het gras droog is. Het gemaaide gras kan zo niet aan elkaar kleven en geen lelijke gras hoopjes vormen op het mooie gazon. Laat gras ook niet te hoog worden. Het maaien van het gras zal dan niet snel en ook niet gemakkelijk gaan. Het is beter om het gras goed op lengte te houden.

Maai het gras ook nooit op een hele zonnige dag. Felle zon kan het gras verbranden. Maai gras bij voorkeur ’s avonds én niet te kort!

Er bestaan vele soorten grasmaaiers. Wat is nu de juiste maaier om het gras te maaien? Het gazon oppervlakte bepaald mede de keuze van grasmaaier. 

Een klein gazon in de tuin, tot 150m2, kan prima gemaaid worden met een kooimesmaaier zoals de handmaaier van WOLF-Garten TT 300 S en de WOLF-Garten TT 350 S. Omdat er handmatig gemaaid wordt is dit een goedkope en milieu vriendelijke oplossing voor het maaien van gras.

Voor grote gazon oppervlakte tot 600m2 zijn elektrische grasmaaiers, benzine grasmaaiers of accu grasmaaiers de juiste maaiers om het gras te maaien.

Is een gazon groter dan 600m2 dan is een robot maaier ook wel een automatische maaier genoemd of een zitmaaier een goede keuze.

Bij het gras maaien is het belangrijk de juiste lengte te bepalen. Veel te kort gemaaid gras geeft kale plekken in het gazon. Maai nooit meer dan 1/3 deel van het gazon. Siergras waarop weinig gelopen wordt kan korter gemaaid worden dan een gazon waarop meer gelopen wordt. Kies de juiste grasmaaier en geniet van een mooi gazon.

Meer WOLF-Garten grasmaaiers!Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuingereedschap