Bosmaaier 4 takt


Bosmaaier 4 takt.

Een Bosmaaier 4 takt is niks meer dan en Bosmaaier die een zuinigere Motor heeft. Bij een 4 takt motor is het vermogen in theorie de helft van een vergelijkbare 2 takt motor. Dit heeft te maken door dat bij de 4 zuigerslagen slechts een arbeidsslag wordt gemaakt. De spoeling vervangt namelijk het verbrandingsgas door verse echter is dit bij de 4 takt motor vollediger, hierdoor is bij een 4 takt motor de cilindervulling beter dan bij de 2 takt. Ook kan er in een 4 takt motor meer brandstof in de cilinder geplaatst worden en verbranden. Voordeel van dit arbeidsproces is dat er meer arbeid geleverd wordt dan bij een 2 takt motor. Het vermogen is dus groter dan de helft

Nicolaus Otto kwam in 1876 met het idee om een 4 takt mengselmotor te maken ook toen wel de Ottomotor genoemd, die door middel van een krukas twee complete omwentelingen maakt voordat de uitgangstoestand word teruggekeerd.

Bij een Bosmaaier 4 takt kun je dus zeggen dat de dat je motor zuiniger is dan als je een bosmaaier hebt met een 2 takt motor. Echter blijft het feit wel dat je voor beide motoren de zelfde handelingen krijgt alleen de ene is zuiniger dan de andere.

Kijk hier voor verschillende Bosmaaiers of Bostrimmers!
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuingereedschap